OLED و QLED دو تکنولوژی پیشرفته هستند که در تلویزیون ها و پنل های تلفن همراه،نوت بوک و ... به کار میروند. هر ساله فناوری های جدیدی در زمینه کیفیت تصویر و نمایش تمام جزئیات ارائه می شود. از آنجا که شرکت ها به صورت رقابتی کار می کنند، تلاش بر سر اینکه راه کارهای جدید ارائه شود ادامه دارد.
OLED اساسا با تکنولوژی LCD که اساس کار تلویزیون های قدیمی است فرق می کند. در تکنولوژی OLED هر پیکسل به صورت جداگانه نور مربوط به خود را ساطع می کند. دیود های موجود در صفحه نمایش نور را به صورت ارگانیکی انتشار می دهند. براین اساس از یک فیلم که پایه و مبنای آن کربن است، استفاده می شود، این لایه کربنی بین دو کنداکتور(هادی یا رسانای الکتریکی) قرارگرفته و هنگام عبور جریان الکتریسیته نور خود را انتشار می دهد. از آنجا که هر پیکسل نور خود را ساطع می کند زمانی که نیاز به رنگ سیاه باشد آن پیکسل خاموش می شود. رنگ هایی دقیق و روشن و از طرفی رنگ سیاه کاملا واقعی ارائه داده می شود.
نقطه قوت ها:
* سبک تر و نازکتر هستند( 2.57میلی متر)
* پیکسل ها به صورت مجزا کار می کنند
* رنگ سیاه عمیق تر
* نرخ نوسازی تصویر سریع تر( 0.001 میلی ثانیه)
نقطه ضعف ها:
*محدودیت اندازه صفحه نمایش :55، 65 و 77 اینچ
* قیمت بالای آن
QLED بر پایه انتشار نور به صورت نقطه کوانتومی است. از یک طرف این سوال پیش می آید که باید QLED شبیه به OLED باشد اما در واقع کاملا متفاوت اند. QLED توانایی اینکه هر پیکسل را خاموش و روشن کند را ندارد و برای این کار از فیلتر رنگ نقطه کوانتومی جلوی پس زمینه LCD استفاده می کند. دیود های نقطه کوانتومی غیر اورگانیکی نور مستقیم خود را انتشار نمی دهند، بلکه این دیود ها به وسیله ی نور پس زمینه روشن می شوند و این درست مانند LCD هاعمل می کند. حالا با این اوصاف می توان گفت که QLED یک تکنولوژی جدید و منحصر به فرد نیست، فقط تغییری کم در LCD انجام شده است.
نقطه قوت ها:
*رنگ سفید درخشان
*روشنایی زیاد(2000 نیت)
* رنج وسیع اندازه صفحه نمایش(49 تا 88 اینچ)
نقطه ضعف ها:
*به اندازه ی OLED نازک و باریک نیستند(25.4 میلی متر)
* توانایی کمتر در نمایش رنگ سیاه واقعی
*سرعت نوسازی تصویر کمتر
این رقابت بر سر دو شرکت کره ای، سامسونگ و ال جی همچنان وجود دارد. بسیاری از شرکت های رقیب دیگر از تکنولوژی OLED استفاده می کنند زیرا آن را بسیار کارامد می دانند.علاوه بر شرکت ال جی شرکت های دیگر مانند سونی، پاناسونیک، لئوووف، بنگ و الوفسن، سکای ورث و چانگ هونگ از آن استفاده می کنند.حالا سامسونگ تلاش می کند با محبوب پنداشتن QLED دیگر شرکت ها را در آن ادغام کند و بر این اساس جایگاه خود را محکم کند.