تحلیل و بررسی کامل ساندبار و سنما خانگی، کدام بهتر است؟
تحلیل و بررسی کامل ساندبار و سنما خانگی، کدام بهتر است؟

امروزه انواعی از سیستم های صوتی با توان های صوتی مختلف و یا کانال های صوتی متفاوت در بازار وجود دارد. برای کاربران همیشه جای سوال است که کدام یکی از این سیستم های صوتی بهتر است و یا کدام یکی را به عنوان یک اکسسوری برای تلویزیون خود انتخاب کنند. در این نوشته ما دو سیستم صوتی یعنی ساندبار و سینما خانگی را مورد بررسی قرار داده و مزایا و معایب هر کدام از آنها را ارائه می دهیم.

همانطور که می دانید تلویزیون ها در ایده آل ترین حالت ممکن صدای 20 تا 60 وات را دارند. در تلویزیون های LED موجود در بازار معمولا صدا 20 وات می باشد و با ویژگی هایی چون Down Firing و یا Ultra Surround و یا حتی Dolby Atmos کیفیت صدای بسیار بیشتر از حد انتظار انتشار می یابد به این معنی که صدای بیشتر از 20 وات را می توان دریافت کرد. البته به لحاظ جزئیاتی که در صدا وجود خواهد داشت.  همیشه در کنار تلویزیون از سیستم های صوتی استفاده می شود و می می خواهیم این سیستم های صوتی را معرفی و مقایسه کنیم.

ساندبار Sound bar

ساندبار Soundbar به چه معنی است. Sound به معنی صدا و Bar به معنی میله است. اما چرا به این نوع سیستم صوتی ساندبار گفته می شود؟ در این سیستم صوتی یک یا چند عدد اسپیکر کوچک بر روی یک میله  قرار می گیرند و همیشه مشاهده کرده اید که ساندبار ها طول بیشتری نسبت به دو بعد دیگر دارند و آن خصوصیت میله ای ان است. خوب تا به اینجا معنی ساندبار را فهمیدیم.  ساندبار  طراحی خطی دارد و می توان آن را بر روی دیوار نصب کرد و یا در جلوی تلویزیون قرار داد.  از آنجا که در ساندبار چندین بلندگو کوچک وجود دارد می توان چند مد صدا همه جانبه را از آن انتظار داشت. ساندبار های حرفه ای می توانند صدایی همه جانبه  فراگیر به صورتی 3 بعدی را ارائه دهند اما نباید این انتظار را از همه ساندبار ها داشته باشید. ساندبار می تواند با ساب ووفر همراه باشد و با این ویژگی می توان صدا های با هرتز پایین را دریافت کرد و از آن ها لذت برد. ساب ووفر ها یا با سیم و یا بیسیم به ساندبار می شوند. ساندبار ها صدای را به صورتی به جلو انتشار می دهند و به نوعی برای تماشای شوها و یا فیلم ها که کاربر صدایی بیشتر از صدای تلویزیون را نیاز دارد فوق العاده هستند. اما در زیر نقاط قوت و نقاط ضعف ساندبار را آورده ایم:

نقاط قوت ساندبار:

  • نصب آسان 

  • نیاز کمتر به سیم( بیشتر به صورت بیسیم است)
  • طراحی جمع و جوری دارد به عبارتی Compact است
  • قیمت مقرون به صرفه ای نسبت به مشخصات و امکانات دارد
  • نسبت به تلویزیون صدایی بیشتر و همه جانبه تر را پخش می کند.

نقاط ضعف:

  • صدا را آنچنان همه جانبه پخش نمی کند.

 

لیست انواع ساندبار موجود در فروشگاه مجی کالا

ساندبار ال جی 300 وات مدل SJ3

ساندبار ال جی 400 وات مدل SN5Y

ساندبار ال جی 770 وات مدل SN11RG

ساندبار ال جی 440 وات مدل SL8Y

ساندبار 300 وات ال جی مدل Sn4

ساندبار ال جی 300 وات مدل SL4

ساندبار ال جی 40 وات مدل SK1

ساندبار ال جی 500 وات مدل SK9Y

 

سینما خانگی Home Theater System

 سینما خانگی  از تعدادی اسپیکر تشکیل شده است که این اسپیکر می توانند بسته به تعداد کانال های صوتی زیاد و یا کم تعداد باشند. بسته به تعداد اسپیکر ها در سینما خانگی به آن صدای چند کاناله گفته می شود. در سینما خانگی از 2، 5، 7 و یا 9 اسپیکر استفاده می شود اما خوب سینما خانگی هایی که در منازل مورد استفاده قرار می گیرند دارای صدای 5.1 و یا 7.1 کاناله هستند. صدای 5.1 کاناله 5 اسپیکر و صدای 7.1 کاناله 7 اسپیکر دارد.  با سینما خانگی سیستم صوتی ماهواره ای هم گفته می شود چون اسپیکر ها صدا را از یک اسپیکر مرکزی می گیرند و پخش می کنند. چینش اسپیکر ها می تواند بسیار کاربردی باشد هر چند در هر منزلی همه اسپیکرها در راستای تلویزیون به صورت خطی قرار می گیرند. در سیمنا خانگی با 5 اسپیکر، 3 عدد در جلو 2 عدد در قسمت پشت قرار می گیرند که در سینماخانگی 7 اسپیکر، 2 عدد هم به کناره ها اضافه می شود. سینما خانگی همانطور که از نام آن پیدا است برای تماشای فیلم ها در یک فضای سینمایی بسیار کاربردی است و می توان به مراتب صدایی فوق العاده با کیفیت را ارائه دهد. اما نقاط قوت و یا نقاط ضعف سینما خانگی چیست:

نقاط قوت:

  • صدایی همه جانبه و بی نظیر و لذت بخش
  • صدای فراگیر متفاوت بسته به فضای اتاق( 5.1 ، 7.1 و یا 9.1 کاناله)
  • چینش دلخواه برای صدایی اکوستیک

نقاط ضعف:

  • نیاز به سیم و رابط بیشتر که به مراقبت بیشتری نیاز دارد.
  • سیم و اتصالات زیادی لازم دارد مگر اینکه از انواع بیسیم ان استفاده کنید.

لیست انواع سینما خانگی موجود در فروشگاه مجی کالا

سینما خانگی ال جی 1000 وات مدل LHD677

سینما خانگی ال جی 330 وات LHD457

سینما خانگی ال جی 1000 وات بی سیم LHD655

سینما خانگی ال جی 1000 وات LHD657

سینما خانگی ال جی 1200 وات مدل LHD756

سینما خانگی 1000 وات ال جی 5.1 کاناله آرامید فایبر مدل LHB655NW

 

تا به اینجا مزیات و معایب هر یک از دو سیستم صوتی ساندبار و سینما خانگی را بیان کردیم. لازم به ذکر است که در هنگام هر یک از این دو نوع سیستم صوتی باید به ویژگی هایی در آنها بیشتر دقت کرد که در زیر انها را آورده ایم:

حساسیت Sensitivity

حساسیت اسپیکر بسیار مهم است و برحست دسیب در مشخصات سیستم صوتی بیان می شود. هر چه اسپیکر از حساسیت بالاتری برخوردار باشد انرژی کمتری لازم دارد تا صدای مورد نظر را پخش کند و هر چه انرژی کمتری برای ارائه صدا مصرف شود ، طول عمر بیشتری را خواهد داشت. لازم به ذکر است از طرفی دیگر برای ارائه صدایی بلند و دقیق از اسپیکر های با حساسیت 92 دسیبل استفاده کنید.

فرکانس صدا Frequncy

فرکانس صدا هم می تواند بسیار حائز اهمیت باشد. هر چه اسپیکر و یا سیستم صوتی فرکانس بیشتری را پوشش دهد تجربه شنیدن انواعی از فرکانس ها توسط کاربر بیشتر می شود. انسان از 40 تا 20000 هرتز را می تواند بشوند و صدایی که کمتر از 35 هرتز می باشد عملا شنیده نمی شود و ساب ووفر در اینگونه مواقع بسیار کاربردی است چراکه کمک می کند تا صدا در محدوده بیشتری شنیده شود مخصوصا رنج پایینی صدا را بیشتر تقویت می کند.

لیست قیمت انواع سیستم صوتی در فروشگاه مجی کالا

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
وبسایت:
نظر:
Captcha