مقایسه تلویزیون سامسونگ q90t و تلویزیون اولد ال جی c1
مقایسه تلویزیون سامسونگ q90t و تلویزیون اولد ال جی c1

تلویزیون سامسونگ Q90T به تازگی وارد بازار شده است و در این نوشته می خواهیم آن را با تلویزیون اولد ال جی C1 مورد مقایسه قرار دهیم. تلویزیون Q90T تولید 2020 شرکت سامسونگ بوده و از بالارده ترین تلویزیون در رنج کیولد به شمار می رود. از آن طرف تلویزیون اولد C1 تولید 2020 شرکت ال جی است و می توان آن را بالارده ترین تلویزیون ال جی موجود در بازار در نظر گرفت چراکه مدل هایی مانند G1 و یا Z1 و... هنوز وارد بازار نشده اند. به عنوان پایه برای مقایسه این دو تلویزیون باید عنوان کنیم که تلویزیون اولد ال جی C1 دارای کنتراست بی نهایت، نمایش رنگ مشکی عمیق تر و زمان پاسخگویی کمتر بوده و تلویزیون سامسونگ Q90T هم دارای میزان روشنایی تصویر بیشتر می باشد. در این نوشته ما این دو تلویزیون را مورد مقایسه قرار می دهیم که آنچه برداشت شده است مطابق تست های صورت گرفته می باشد. هر دو تلویزیون دارای پایه ای در وسط می باشند اما پایه در تلویزیون اولد C1 عریض تر بوده و به میز تلویزیون عریض تری نیز نیاز دارد. در هر دو تلویزیون پایه فلزی است و وزن تلویزیون به خوبی نگه داشته می شود. ضخامت تلویزیون Q90T برابر با 3.9 سانتیمتر و در تلویزیون C1 برابر با 4.1 سانتیمتر است. البته این مقدار از ضخامت حداکثری بوده وگرنه تلویزیون اولد C1 ضخامت پنل برابر با 5 میلی متر دارد. حاشیه پنل در هر دو تلویزیون 0.9 سانیتمتر است که به آن Bezel هم گفته می شود. هر دو دارای رنگ مشکی می باشند و با هر دکوراسیونی همسانی ایجاد می کنند.

مقایسه تلویزیون سامسونگ q90t و تلویزیون اولد ال جی c1

صفحه نمایش RGB یا WRGB

 تلویزیون اولد ال جی C1 از پنل WRGB  و تلویزیون کیولد Q90T هم از پنل RGB  استفاده می کند. بیشتر تفاوت هایی بین این دو تلویزیون به این نوع آرایش در پیکسل های صفحه مدولار می باشد. RGB یک نوع آرایش از ساب پیکسل ها می باشد که در تلویزیون های LED و یا QLED وجود دارد. WRGB هم تنها در تلویزیون های اولد می تواند یافت شود. اولد برای اینک پیکسل ها در اشباعیت خود کار نکنند و همیشه دارای ظرفیتی خالی برای نمایش رنگ باشند از یک ساب پیکسل اضافه به نام W یا White استفاده می کند. این ساب پیکسل خود روشنایی تصویر را افزایش می دهد. آنچه در میان RGB و WRGB تفاوت زیادی را ایجاد می کند عمق نمایش داده است. عمق نمایش داده در WRGB بیشتر است و ساب پیکسل اضافه گواه این موضوع است. صفحه نمایش WRGBتنها یک آرایش پیکسلی ثابت دارد ولی صفحه نمایش RGB ممکن است به صورت عمودی VA، افقی IPS و یا کج گونه TN باشد.

 
عمق نمایش داده یا Bit Depth، دامنه نمایش رنگ ها

عمق نمایش داده در همه تلویزیون های LED و QLED و ULED و... برابر با 8 بیت است. البته در تلویزیون از FRC یا Frame Rete Controle استفاده می شود که عمق نمایش داده را افزایش می دهد. عمق نمایش داده 8 بیت با FRC به 10 بیت افزایش پیدا می کند. عمق نمایش داده در تلویزیون های با پنل WRGB برابر با 10 بیت است و ممکن است در بعضی از تلویزیون های اولد این میزان 12 بیت نیز باشد. تلویزیون با عمق نمایش داده 8 بیت می تواند 16.7 میلیون رنگ را نمایش دهد و اگر عمق نمایش داده 10 بیت باشد میزان 1.07 بیلیون رنگ و اگر 12 بیت باشد میزان 68.7 میلیون رنگ را نمایش می دهد. در اینجا عمق نمایش داده در تلویزیون اولد بیشتر بوده و این تلویزیون می تواند دامنه نمایش رنگ بیشتری داشته باشد.

مقایسه تلویزیون سامسونگ q90t و تلویزیون اولد ال جی c1

 
زمان پاسخگویی پنل در تلویزیون C1 و Q90T

 زمان پاسخگویی به مدت زمان خاموش و روشن شدن پیکسل ها و یا تغییر رنگ آنها گفته می شود. تلویزیون اولد C1 با پنل WRGB می تواند زمان پاسخگویی بسیار کمی را داشته باشد. در میان تلویزیون های موجود در بازار، اولد کمترین زمان پاسخگویی را دارد. تلویزیون کیولد Q90T دارای زمان پاسخگویی 10 میلی ثانیه می باشد و این این یعنی اولد با زمان پاسخگویی 1 میلی ثانیه به اندازه 10 برابر نسبت به تلویزیون Q90T سریع تر واکنش نشان می دهد. زمان پاسخگویی کم برای نمایش تصاویر پر سرعت و یا تصاویر بازی کاربردی است زیرا تغییرات پیوسته فریم را بهتر نمایش می دهد.

تلویزیون اولد C1 یا تلویزیون کیولد Q90T

 در تلویزیون اولد C1 از نورپردازی ارگانیکی استفاده شده است و نور پردازی تلویزیون کیولد Q90T از نوع LED می باشد. در تلویزیون اولد هر پیکسل می تواند به خودی خود روشن و خاموش شود اما در تلویزیون کیولد کیو 90 تی به روشنایی برد ال ای دی نیاز است. معمولا تلویزیون با نورپردازی اولد دارای کنتراست  و نمایش رنگ مشکی بالا می باشد اما تلویزیون ال ای دی Q90T هم با تاریکی منطقه ای و نورپردازی مستقیم همراه است و می تواند به نسبت دیگر تلویزیون ها کنتراست بالایی را نمایش دهد. آنچه در مورد اولد و کیولد باید به آن توجه کرد، کنتراست بیشتر در تلویزیون اولد و روشنایی بیشتر در تلویزیون کیولد می باشد. در این جا تفاوت های مربوط به نورپردازی ارگانیکی و LED را ارائه می دهیم.

کارایی تلویزیون در محیط روشن و کم نور

هر دو تلویزیون شیشه پنل از نوع براق یا CLOSSY  می باشد این تلویزیون ها بیشترین نور محیط را منعکس می کنند و زمانی که تلویزیون در محیط پرنور قرار گیرد کاربر از تصویر و روشنایی بهتری بهره مند می شود اگر تلویزیونی این ویژگی را دارا نباشد نور محیط مانع دید شده و در نتیجه تصاویری تار را دریافت می کند.

کیفیت تصویر 4K

مقایسه تلویزیون سامسونگ q90t و تلویزیون اولد ال جی c1

تصویر 4K به نسبت تصویر Full HD به اندازه 4 برابر نمایش جزئیات دارد. رزولوشن در هر دو تلویزیون برابر با 2160P می باشد. این نوع از رزولوشن امروزه محتوای روبه فراوانی دارد و شما می توانید محتوای 4k در نرخ 30 هرتز و 60 هرتز را به راحتی پیادا کرده و با این تلویزیون نمایش دهید. هر دو تلویزیون می توانند تصاویر غیر 4K را ارتقای کیفیت دهند و از تصاویر Full HD و یا HD تصاویری شفاف تر و روشن تر را قابل نمایش سازند. پردازنده در تلویزیون Q90T از نوع کوانتوم 4K  و در تلویزیون C1 از نوع آلفا 9 هوشمند نسل چهارم می باشد. هر دو قابلیت بالایی را دارند اما به نظر پردازنده در تلویزیون C1 کارایی بهتری را به نمایش بگذارد.

کیفیت صدا و توان صوتی

 در تلویزیون Q90T سامسونگ صدا توان 60 وات RMS را دارد. این تلویزیون از اسپیکر و ساب ووفر برای انتشار صدا استفاده می کند. تلویزیون اولد ال جی هم به همین صورت صدای 40 وات را با سیستم صوتی 2.2 کاناله ارائه می دهد. تعداد اسپیکر ها و توان صوتی در تلویزیون سامسونگ Q90T بیشتر می باشد.
دالبی دیجیتال و DTS در هر دو تلویزیون پشتیبانی می شوند. دالبی اتمس در تلویزیون C1 و OTS در تلویزیون Q90T قابل پشتیبانی است. البته OTS همان دالبی اتمس می باشد که در تلویزیون های سامسونگ نامگذاری خاصی را دارد. هر دو تلویزیون از HDMI eARC برخوردار بوده و می توانند کیفیت صدای مطلوبی را بر روی ساندبار ها پخش کنند. ال جی دارای WiSA و سامسونگ دارای کیوسمفونی می باشد. با این دو ویژگی می توان صدایی همه جانبه با توان مجموع را در تلویزیون و ساندبار پخش کرد. صدا در هر دو تلویزیون کیفیت عالی دارد و توان در تلویزیون Q90T بیشتر می باشد.

 
ورودی و خروجی ها

تلویزیون سامسونگ کیولد Q90T دارای 4 پورت HDMI می باشد و یکی از پورت ها ورژن 2.1 و 3 عدد دیگر دارای ورژن 2.0 می باشند. تلویزیون ال جی اولد C1 دارای 4 پورت HDMI می باشد که هر چهارتای آن ها دارای ورژن 2.1 می باشند. بسته به اینکه شما در منزل چند دستگاه داشته باشید که از این پورت 2.1 پشتیبانی کنند اهمیت این موضوع مشخص است. برای نمونه اگر می خواهید همزمان دستگاه بلوری و کنسول بازی به تلویزیون وصل باشد در این صورت تلویزیون اولد  C1 بهتر جواب می دهد چون زمانی که از پورت 2.1 در تلویزیون سامسونگ استفاده می کنید دیگر پورت ها ورژن 2.0 را دارند و کارایی معمولی را به اجرا می گذارند.

تلویزیون سامسونگ Q90T

تلویزیون اولد ال جی C1

مقایسه تلویزیون سامسونگ Q90T و تلویزیون اولد ال جی C1

جدیدترین لیست قیمت های تلویزیون

 

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
وبسایت:
نظر:
Captcha