فناوری hdr و جدیدترین فرمت آن ( +hdr10 ) در تلویزیون
فناوری hdr و جدیدترین فرمت آن ( +hdr10 ) در تلویزیون

به احتمال زیاد نام HDR به گوش شما خورده است و یا از قابلیت آن استفاده کرده اید. تکنولوژی اچ دی آر ، در سال های اخیر (2016) یکی از تکنولوژی های پرکاربرد بوده که در انواع وسایل تصویری مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت مجی کالا قصد دارد تا در این مقاله به صورت کامل و شفاف ، این تکنولوژی و قابلیت ها و فرمت های آن را برای شما عزیزان شرح دهد.

 

HDR چیست ؟


با پیشرفت علم و تکنولوژی ، زندگی راحت برای انسان ها دیگر چیز عجیبی نیست و با نگاهی به اطراف خود می توانیم این موضوع را به راحتی درک کنیم. یکی از این تکنولوژی ها HDR است که در سال های اخیر یکی از تکنولوژی های پرکاربرد بوده است. HDR به صورت کلی نمایانگر روشنایی بیشتر نسبت به نمایشگر دینامیکی استاندارد (SDR) است. HDR یا High Dynamic Range Imaging در پردازش تصویر، گرافیک کامپیوتری و عکاسی به مجموعه‌ای از تکنیک‌هایی گفته می‌شود که نسبت به روش‌های معمول، امکان وجود دامنه دینامیک روشنایی بیشتری بین نقاط تاریک و روشن را فراهم می‌کنند. هدف این تکنیک‌ها نمایش دقیق دامنه شدت‌های نور موجود در صحنه‌های طبیعی است. با استفاده از این تکنیک با بیشینه کردن میزان کنتراست تصاویر و امکان ایجاد تمایز رنگ‌ها می‌توان نزدیک‌ترین رنگ‌ها که در تصاویر غیر HDR از هم قابل تشخیص نیستند برای بیننده قابل مشاهده گردد. در این تکنولوژی از عملکرد چشم انسان و عنبیه در تنظیم نور و رنگ‌های ورودی به چشم الگو گرفته شده‌است که با تمایز دادن رنگ‌ها از یکدیگر دستورها را به مغز صادر می‌کند و باعث می‌شود تا فرد بتواند اختلاف رنگ‌های جزئی را از هم تشخیص دهد. به زبان ساده HDR می گوید آیا یک صفحه نمایش ( فرقی ندارد ) می تواند تصویری با کنتراست عمیق تر و گستره رنگی بیشتری داشته باشد یا نه.

                                                                              

 

کاربرد و ویژگی فناوری HDR :


در وسایلی که از فناوری HDR استفاده شده است ، بیننده می تواند که جزئیات را با وضوح بهتر و بیشتری ببیند. همچنین لذت تماشا کردن را نسبت به وسایلی که این تکنولوژی را ندارند بیشتر کرده است. با وجود فناوری HDR ، و همانطور که قبلا توضیح دادیم ، چشم انسان قادر خواهد بود تا طیف رنگی بیشتر و بهتری را مشاهده کند.
 

فناوری HDR در تلویزیون :
 

می توان گفت با وجود هر روز تماشا کردن تلویزیون ، وجود همچین فناوریی داخل آن یک نعمت محسوب می شود. پس به احتمال زیاد کاربرد HDR داخل تلویزیون ها نیز نسبت به بقیه وسایل بیشتر است. تکنولوژی HDR در تلویزیون دارای فرمت های مختلفی است که تقریبا کار مشابه و یکسانی انجام می دهند. این فرمت ها شامل  HDR10، HDR10+، HLG، Dolby Vision و Technicolor می باشد. بهبود کنتراست و عمق رنگ، به ویژه در مورد صحنه‌های بسیار تاریک یا روشن ، تفاوت بین فرمت‌ها به نحوه استفاده از ابرداده‌ها ، پخش‌کننده‌های رسانه‌ای و استودیوهایی که از آنها پشتیبانی می‌کنند، و همچنین عوامل دیگری مانند آسانی پخش از جمله مواردی است که فرمت های این تکنولوژی انجام می دهند. همانطور که شباهت هایی وجود دارد ، تفاوت هایی نیز بین این فرمت ها قابل مشاهده است که بزرگترین آنها ،  استفاده از فراداده استاتیک یا پویا است. بعضی فرمت ها مانند HDR10 از اساتیک استفاده می کند اما نمونه های پیشرفته آن مانند HDR10+ و Dolby Vision از نوع پویای آن استفاده می کنند. HLG از هیچ کدام و Technicolor از هردوی آنها استفاده می کند. فراداده اطلاعات مورد نیاز برای تبدیل یک فایل ویدئویی استاندارد به یک فایل ویدئویی HDR می باشد. ابرداده پویا می‌تواند HDR را بر اساس صحنه به صحنه، بر اساس روشنایی تلویزیون شما و آنچه که نمایش داده می‌شود، تنظیم کند.
 

+HDR10 :


شرکت های برای رقابت با یکدیگر مجبورند هر روز بر روی تکنولوژی های جدید و به روز کار کنند. +HDR10 د سال 2017 توسط شرکت سامسونگ ساخته شد. این فرمت نسبت به HDR10 به روزتر و جدیدتر است و برای رقابت با Dolby Vision ساخته شده است. همانطور که قبلا توضیح دادیم ، HDR10+ مانند Dolby Vision از فراداده‌ی پویا استفاده می‌کند و بر همین اساس سطوح روشنایی در هر صحنه یا هر فریم در آن می‌تواند تنظیم شود . با وجود همچین شباهتی ، +HDR10 بسیار پرکاربردتر و پر استفاده تر از Dolby Vision می باشد. همچنین در HDR10+ حداکثر سطح روشنایی از 1.000 نیت در HDR10 به 4.000 اما در Dolby Vision این مقدار بیشتر است.شرکت هایی صاحب نامی همچون ال جی و سونی از Dolby Vision در تلویزیون های خود استفاده می کنند. با وجود این دو فرمت ، رقابت بین شرکت ها نیز روز به روز جذابتر خواهد بود. 

                                                                                               
 

سخن پایانی 

امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان سودمند بوده باشد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد با کارشناسان ما در مجی کالا تماس حاصل فرمایید. شرکت مجی کالا با پشتیبانی و خدماتی که به شما عزیزان ارائه می دهد ، در 24 ساعت شبانه روز در خدمت شما عزیزان است.

برای مشاهده محصولات کلیک کنید.

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
وبسایت:
نظر:
Captcha